X

De Belgian Sign Organization is de enige nationale vakorganisatie die door de wetgever wordt erkend en die de belangen verdedigt van de SIGN fabrikanten in België en het Groothertogdom Luxemburg en dit sinds 1966.
Sedert 2017 verwelkomen wij onze collega's van de Visuele Communicatie, die net als wij problemen ondervinden met de administratie en die we zullen vertegenwoordigen en verdedigen.

De meerderheid van deze bedrijven zijn KMO’s waarvan de leidinggevende personen meestal zelfstandigen zijn en die niettegenstaande hun goede wil te weinig tijd hebben om hun belangen te verdedigen bij de overheden. Een goed voorbeeld hiervan zijn de problemen die zij ondervinden bij hun stedenbouwkundige aanvragen.

De leden van de beheerraad van de BSO zijn de leidinggevende personen van deze KMO's – sommigen nog actief, andere sinds kort in pensioen – hebben als voornaamste activiteit ons beroep te vertegenwoordigen bij de openbare instellingen en onze belangen te verdedigen bij de nationale technische comités.


Ter herinnering halen we de meest recente realisaties aan:

Het bekomen van de toegang tot ons beroep van fabrikant-installateur van SIGNS in 1993 en de bevestiging ervan in 2007 bij het ministerie van economische zaken.

Uitwerking van de reglementering voor het plaatsen van lichtreclames in de Brusselse regio in overleg met de betreffende minister van Stedenbouw. In de daaropvolgende jaren het bekomen van enkele belangrijke wijzigingen bij de staatssecretaris van Stedenbouw.

Een soortgelijke uitwerking van de specifieke hoofdstukken die ons aanbelangen van het Algemeen Reglement van Stedenbouw voor Wallonië.

Regelmatige deelname aan de vergaderingen van het BEC om het standpunt te verdedigen van de sign fabrikant waarvan de belangen soms afwijken van deze van de groothandel die verlichtingsapparatuur vervaardigt.

We hebben lange tijd deelgenomen aan de werking van de European Sign Federation (ESF) waar de BSO de enige Belgische vertegenwoordiger was. Het ESF is samengesteld uit de beroepsorganisaties van de diverse Europese landen die o.a. samen de nieuwe Europese technische normeringen voorbereiden. Ter informatie stippen we aan dat meerdere van onze leden belangrijke posten hebben bekleed in het organigram van het ESF.

De BSO brengt regelmatig nieuws over de evolutie van de normen of reglementeringen die door het ESF naar voor zijn gebracht en die kort daarop bij ons van toepassing zullen zijn. De BSO ligt eveneens zelf aan de basis van sommige van deze normen en studies.

Wij brengen onze leden tevens op de hoogte van de vakbeurzen en de congressen die ons beroep aanbelangen en we organiseren zelfs bepaalde verplaatsingen naar deze evenementen.

Op Belgisch niveau of samen met het ESF hebben we vergelijkende studies gemaakt van diverse componenten (bv. studie over transformatoren en vergelijkingen tussen LEDs en neon verlichting).

Wij publiceren de rapporten van onze maandelijkse vergaderingen teneinde onze leden regelmatig van onze activiteiten op de hoogte te houden.

Gezien het beroep van lichtreclame fabrikant wordt geklasseerd als een elektrotechnisch beroep, geannexeerd aan de elektriciens, hebben wij ons begin 2019 geïntegreerd bij Techlink. Techlink is een vakvereniging die de diverse organisaties groepeert die geannexeerd zijn aan de Bouw. Techlink is op zijn beurt lid van de Confederatie van de Bouw. Dit legt voor ons een groter gewicht in de schaal in onderhandelingen met de administratie in geval van problemen of bij projecten met problemen. Techlink heeft zijn eigen juridische, fiscale en technische afdelingen. Zij vertegenwoordigen ons in de paritaire comités van sectoriële organisaties.
Uw lidmaatschap bij onze vereniging maakt U automatisch lid van Techlink.


Zoals U kan vaststellen probeert onze vereniging het maximum te doen om uw activiteiten te ondersteunen of te verdedigen.

Onze nieuwe website biedt onder andere de mogelijkheid aan de schrijvers van lastenkohieren en aan jullie potentiële klanten om een leverancier te kiezen die hun dromen kunnen waar maken.


Schrijf U hier in om deel te kunnen uitmaken van deze selectie en om lid te worden van onze vakvereniging.